16 december 2018

Je eigen onderneming starten: dit moet je weten

Wat je moet weten om je eigen onderneming te starten

Wat moet je weten om je eigen onderneming te starten?

Wat moet je weten om je eigen onderneming te starten?

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen onderneming te starten? Logisch, want als ondernemer heb je de vrijheid om jouw visie en ideeën tot leven te brengen, helemaal op jouw manier. Het idee van eigen baas zijn spreekt veel mensen aan. Toch is het starten van een eigen onderneming geen eenvoudige taak. Er komt ook een heleboel bij kijken. En als je niet uitkijkt, gaat je bedrijf in het eerste jaar misschien wel kopje onder. Om je te helpen een succesvolle eigen onderneming te starten hebben we voor jou vijf adviezen op een rijtje gezet.

  1. Bereid je voor op een andere leefstijl

Als je momenteel in loondienst bent bij een bedrijf, dan is het starten van je eigen onderneming een hele verandering. En dat zal je ook gaan merken in je leefstijl. Vaak gaan mensen ervan uit dat het starten van een eigen bedrijf een manier is om snel rijk te worden of een oplossing biedt voor al hun problemen. Helaas is de werkelijkheid minder rooskleurig. Het starten van een eigen onderneming, hoe leuk het ook is, betekent heel hard werken. Het vraagt veel doorzettingsvermogen, je moet continu blijven leren en het betaalt zich met name terug op de lange termijn. Besef je dit goed voordat je de sprong in het diepe waagt.

  1. Welk probleem lost jouw dienst of product op?

Je zit er aan te denken om voor jezelf te beginnen. Dan heb je waarschijnlijk een geweldig idee voor een dienst of product. Helemaal goed! Wat hierbij van belang is, is dat je jezelf ook de volgende vraag stelt: “Welk probleem gaat mijn product of dienst oplossen?” Want het draait in de wereld van het zakendoen nu eenmaal om het oplossen van problemen. Jouw klant heeft een probleem en dankzij jouw dienst of product gaat dat opgelost worden. Als je je dienst of product op deze manier kunt presenteren zal je veel sneller winst maken dan wanneer je alleen maar loopt te verkondigen dat jouwe het beste is. Dat is een veelgehoord verkooppraatje en daar prikken je klanten meteen doorheen.

  1. Weet wie je doelgroep is

Goed, nu weet je wat je gaat aanbieden en welk probleem dit gaat oplossen. Vervolgens is het belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen wie precies jouw doelgroep is. Wie zijn de mensen die straks jouw product gaan kopen of van jouw dienst gebruik gaan maken? Tip: bedenk een fictief persoon die symbool staat voor jouw gemiddelde klant. Deze fictieve persoon kun je zelfs een naam geven. Hoe oud is jouw klant? Is het een man of een vrouw? Of maakt dat niet uit? Wat zijn de hobby’s van je klant? Wat zijn dingen waar hij/zij wakker van ligt? Op welke plekken kun je hen bereiken? Dit klinkt misschien gek, maar door op deze manier na te denken over jouw doelgroep zal je makkelijker jouw dienst of product aan ze kunnen verkopen.

  1. Investeer in je onderneming

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk dat jouw onderneming succesvol en winstgevend wordt. Logisch! Het kan dan ook contra-intuïtief voelen om meer kosten te maken dan strikt noodzakelijk is. Toch is het voor iedere onderneming belangrijk om bepaalde investeringen te maken. Bespaar niet op ondersteunende diensten en producten die je nodig hebt om jouw klant het beste te kunnen leveren. Dit kan betekenen een cursus volgen zodat je nog beter wordt in wat je doet. Of bijvoorbeeld een mobiele pinautomaat huren zodat je klanten meer betaalmogelijkheden hebben dan alleen maar met cash betalen. Zo loop je nooit een betaling mis!

 

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement