17 november 2014

Voorkeur voor betaalmethoden verschillend onder diverse doelgroepen

Voorkeur voor betaalmethoden verschillend onder diverse doelgroepen

Ouderen en lager opgeleiden betalen liever met contant geld dan dat ze hun pinpas in een pinautomaat gebruiken, jongeren zoeken naar mogelijkheden om hun Bitcoins uit te geven en de innovatieve doelgroep kan niet wachten om het contactloos betalen in de armen te sluiten. De Nederlandsche Bank deed onderzoek naar het betaalgedrag van Nederlanders en komt tot de conclusie dat we een aantal verschillende methoden gebruiken. Diverse doelgroepen hebben diverse voorkeuren, waardoor het goed is dat er voldoende keuze bestaat.

Kwetsbare groepen gebruiken contant geld

Met name de kwetsbare groepen in Nederland vinden het nog altijd gemakkelijk om gebruik te maken van contant geld. Op die manier gaat het geld letterlijk door hun handen en kunnen ze er onder andere voor zorgen dat ze niet teveel uitgeven. Zouden ze afrekenen met een pinpas in een pinapparaat? Dan is dit voor hen over het algemeen te abstract, waardoor ze geen goed beeld meer hebben van het beschikbare budget. Andere doelgroepen gebruiken juist graag de pinpas om vervolgens via internetbankieren na te gaan welk deel van het budget er over is en wat ze nog kunnen spenderen.

Betaling met Bitcoins

Een ander deel van de doelgroep betaalt zoveel mogelijk online en doet dat via Paypal of iDeal. De meest innovatieve gebruikers willen zelfs graag contactloos betalen, of maken gebruik van Bitcoins die ze in hun bezit hebben. bitcoinVolgens DNB is het goed dat er verschillende betaalmethoden bestaan, aangezien we op die manier de verschillende doelgroepen kunnen bedienen. In Amsterdam en Den Haag werden bijvoorbeeld de eerste Bitcoin pinautomaten geïnstalleerd, om hier daadwerkelijk mee te kunnen betalen. Er lijkt wat dat betreft sprake van een wildgroei aan betaalmethoden, al voorziet DNB daardoor voorlopig geen problemen.

Veel keuze voor verschillende doelgroepen

Sommige experts wijzen op het feit dat de consument in Nederland soms teveel keuze heeft om tot een betaling te komen. Het lijkt er aan de andere kant juist op dat de consumenten in Nederland graag iets te kiezen hebben. We zouden ouderen voor het hoofd stoten door de contante betalingen te laten verdwijnen, terwijl we aan de andere kant te maken hebben met jongeren die graag contactloos betalen of een betaling via Bitcoins doen. Wat dat betreft zal de tijd vanzelf uitwijzen welke betalingsmethoden het meest populair zijn, waardoor het nu nog niet nodig is om een selectie te maken of een andere vorm van beperking op te leggen.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement