11 april 2013

Voorbereid op de toekomst

Voorbereid op de toekomst

 

Sinds kort levert Lubee ook twee van de nieuwste modellen pinapparaten uit.

Met het aangeschafte ‘vaste’ pinapparaat, de Vx570+VX820, en het mobiele apparaat Vx680 is Lubee voorbereid op het contactloos betalen van de nabije toekomst.

Op dit moment wordt er door de Nederlandse grootbanken hard gewerkt aan de nieuwe standaard van het mobiel betalen.
Welke standaard het ook gaat worden, met de nieuwe apparatuur van Lubee wordt het contactloos betalen (Near Field Communication) een gemak.

De nieuwe apparatuur is tevens voorzien van de volgende updates:

  • Groot bedieningsgemak door touchscreen, ondersteund met icons
  • Veel leesgemak in alle ruimtes door aangepaste kleurstelling van het display
  • Een spatwaterdicht en schokbestendig toetsenbord
Pinapparaat huren mobiele pin huren

 

Mobiel betalen

In Leiden start deze zomer een ‘proef’ voor het mobiel betalen met 150 winkeliers. Eigenlijk mag het geen proef worden genoemd want na de ‘proef’periode vindt een evaluatie plaats en blijft men mobiel betalen.
Het mobiele betalen oftwel het contactloos betalen zoals uitgerold in Leiden, werkend via NFC, staat namelijk te boek als de ‘vorm’ van het nieuwe betalen wat straks landelijk uitgerold gaat worden. De banken zijn al passen voor ons aan het maken waarin een NFC chip is opgenomen. Ook komen er langzaamaan steeds meer smartphones voorzien van NFC. Om Nederland daadwerkelijk mobiel te laten betalen dient een revolutie nog wel op gang te komen.
Met de uitrol van nieuwe bankpassen worden alvast een paar grote stappen gemaakt.
De kracht van deze grote proef in Leiden is dat alle grootbanken als ABN-AMRO,ING, en Rabobank meewerken.

Waarschijnlijk voorloopt de test voorspoedig, de techniek is immers al jaren beschikbaar en bijvoorbeeld in Japan een dagelijks gemak.

Wat houdt het contactloos cq mobiele betalen in Nederland in?

De ‘proef’ houdt in dat men betalingen onder de EUR 25,- kan voldoen zonder een pas in het apparaat te steken en een betaling te bevestigen met pincode. Dit zijn de twee belangrijkste verschillen: Bij mobiel betalen houdt men de pas op enkele centimeters afstand of tegen de pinautomaat aan en wordt de transactie voltooid. De techniek is relatief veilig en betalingen worden alleen verricht wanneer  de pas binnen die paar centimeter van het apparaat wordt gehouden.

Voor maximaal EUR 50,- kun je aan kleine bedragen achtereen zonder pincode betalen. Na de grens van EUR 50,- wordt weer om een pincode bij de pinautomaat gevraagd. Als extra veiligheid kan het zijn dat er af en toe ook bij de kleine bedragen onder de 25,- alsnog om een pincode wordt gevraagd. Zo kan worden gecontroleerd of de betaalpas nog in het bezit is van de rechtmatige eigenaar.
Tevens kan de consument aangeven dat hij bij elke transactie een pincode zou willen invoeren. Wanneer dit het geval is blijf je dus ook de kleine bedragen pinnen via de huidige manier, het nieuwe pinnen wat we inmiddels alweer enige tijd is ingeburgerd.

 

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement