28 maart 2014

Vodafone rolt ‘Smartpass’ uit

Vodafone rolt ‘Smartpass’ uit

De ontwikkelingen rondom het contactloos betalen volgen zich in rap tempo op.
Naast de mogelijkheid om contactloos te betalen via bankpassen en de betaalapp van de Rabobank rolt vandaag Vodafone in samenwerking met VISA haar applicatie Smartpass uit.

De Vodafone SmartPass is een soort prepaid betaalkaart. De SmartPass werkt samen met een app op je mobiele telefoon. In de app kan tegoed worden toegevoegd. Voor het afrekenen moet de consument zijn telefoon naast een geschikt pinapparaat houden. Deze pinapparaten staan nu op NS-stations, Schiphol, in de Amsterdam ArenA.
vodafone
Mensen die geen klant zijn bij Vodafone kunnen een sticker bestellen die betalen via nfc mogelijk maakt. In de Smartpass-app voor Android is het mogelijk om het saldo van die sticker te zien en om het saldo op te waarderen via Ideal of creditcard.
Vodafone’s eigen klanten die beschikken over een geschikte telefoon kunnen gratis een nieuwe simkaart aanvragen om vervolgens gebruik te kunnen maken van een speciale app waar de Smartpass in staat.

Betaalmerk Visa verwacht dat eind 2014 op ruim 60.000 punten via deze wijze in Nederland betaald kan worden.
Het doel van Vodafone is helder: de fysieke portemonnee kan de prullenbak in. Vanuit Vodafone Wallet biedt het bedrijf een virtuele portefeuille aan waarin ook klantenkaarten, toegangspas en reisbewijzen kunnen worden opgenomen.visa

Vodafone biedt met de app een leuke bijkomstigheid. De smarpass is ook te gebruiken als ‘prepaid’ creditcard. In samenwerking met Visa is in de app een creditcardnummer te vinden wat ook gebruikt kan worden voor betalingen online. Voor deze betalingen dient wel een pincode ingevoerd te worden.
Ook is het mogelijk om geld over te boeken naar medegebruikers van Smartpass.

Betaalpunten
De Smartapp werkt op dezelfde wijze als de nieuwe NFC bankpassen: betalingen tot EUR 25,- kunnen zonder pincode worden afgerekend.

Inmiddels zijn al zo’n 30.000 reguliere contactloze betaalpunten in Nederland. Dit aantal zal snel stijgen als de leveranciers van pinapparatuur de geschikte software voor de NFC betalingen landelijk gaat uitrollen. Naar verwachting zal 30 procent van alle winkels aan het einde

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement