6 februari 2017

Veranderende betaalgewoontes bij consumenten

Veranderende betaalgewoontes bij consumenten

Waar contant geld eerder nog altijd won van de pinbetalingen, zien we de laatste jaren een verschuiving plaatsvinden. In onze portemonnee zit steeds minder contant geld. Vooral tijdens de feestdagen afgelopen december is een aanzienlijk verschil te merken. Daarvan werden het meer en deel van de betalingen met de pinpas gemaakt.

Momenteel zijn er ongeveer 165 miljoen bankpassen met contactloos betalen mogelijkheid in omloop in Europa (het icoontje staat dan op de pas afgebeeld). Daarbij zijn er rond de 3,4 miljoen pinautomaten geschikt voor contactloze betalingen. Deze eenvoudige en snelle manier van betalen wint dus echt terrein.

Maar wie zou denken dat deze nieuwe manier van betalen vooral gebruikt wordt door jongeren, omdat zij toch zeker de technologische ontwikkelingen bijhouden, heeft het mis. Contactloos betalen neemt onder alle leeftijden toe. De groep waar de meeste stijging te zien is, zijn de 55 – 65 jarige. Waarschijnlijk mede door de toegenomen aandacht voor deze nieuwe betaalmogelijkheid maakt het voor deze groep steeds duidelijker en gemakkelijker.

Contactloos betalen opent nieuwe deuren


Omdat het contactloos betalen steeds meer integreert onder de bevolking, geeft dit ook nieuwe ideeën meer kans. Zo blijkt dat mensen die contactloos betalen ook meer open staan om te betalen middels mobiele apparaten. Zij staan dus ook open voor de andere nieuwe betaalmogelijkheid, namelijk die via de mobiele telefoon.

Naast dat veel aankopen tegenwoordig veel via het internet verlopen blijft men toch ook kopen in een fysieke winkel. Doordat deze winkels uitbreiden met de mogelijkheid om contactloos te kunnen betalen vinden klanten het gemakkelijker en sneller verlopen dan ervoor.

Is contactloos betalen veilig?

Bij contactloos betalen hoeft men geen pincode in te toetsen. Dit kan vragen over de veiligheid oproepen. Maar er zijn enkele spelregels te noemen. Zo kan er namelijk niet meer dan 25 euro per keer worden betaald en kan er maximaal 50 euro achter elkaar worden afgerekend alvorens er weer een pincode gevraagd wordt. Dit betekend dus dat de opgetelde bedragen zonder pincode niet meer dan 50 euro kunnen bedragen. Daarna dient de pas weer te worden ingestoken en de pincode weer wordt gevraagd, waarna de teller weer op 0 staat.

Bij diefstal of verlies kan er dus maar een totaal van 50 euro zonder pincode afgerekend kunnen worden. Meestal is er in gevallen van direct melden bij de bank geen schade voor de klant en zal de pas geblokkeerd worden en het eventueel gestolen bedrag door de bank vergoed worden.
contactloos pinnen en betalen

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement