15 juni 2015

Toch blijven pinnen bij een stroomstoring? Zo kan het

Toch blijven pinnen bij een stroomstoring? Zo kan het

Op 27 maart jongstleden vond er een grote stroomstoring plaats in Noord-Holland, waardoor het op tal van plaatsen onmogelijk was om te pinnen. De oorzaak lag bij een hoogspanningsstation in Diemen, het waren vooral veel ondernemers die hier veel last van hadden. Het is echter goed mogelijk om ondanks een stroomstoring toch pinbetalingen aan te blijven bieden, door middel van SEPA Eenmalige Machtiging Pinnen. Het is dan niet nodig om cash betalingen van klanten te verwachten, of tot andere onderlinge overeenkomsten te komen om de betaling toch mogelijk te maken.

Eenmalige machtiging voor pinnen

Maakt u gebruik van onze mobiele pinautomaten? Dan kunt u rekenen op een betrouwbaar geheel, al kunnen we problemen bij een stroomstoring of een storing in het GPRS-netwerk helaas niet voorkomen. In die gevallen is uw pinapparaat tijdelijk niet beschikbaar, terwijl u uw klanten toch graag de mogelijkheid wilt bieden om per pin af te rekenen. De kans is groot dat zij geen (of niet genoeg) cash geld bij zich hebben om de betaling te voldoen. Een SEPA Eenmalige Machtiging Pinnen is dan een goede oplossing, het zorgt ervoor dat de klant u als winkelier kan machtigen om eenmalig het overeengekomen bedrag af te laten schrijven van de rekening.
Wilt u gebruik maken van SEPA Eenmalige Machtiging Pinnen, om bijvoorbeeld problemen bij een stroomstoring voor te zijn en klanten op een alternatieve manier toch te laten pinnen? U dient daarvoor contact op te nemen met PMP administratiekantoren. Zij hebben enkele gegevens van u nodig, met betrekking tot het pincontract dat u heeft met de bank. U kunt formulieren aanvragen waarop bijvoorbeeld het IBAN-nummer waarop het geld moet worden gestort staat voorgedrukt. Op het moment van de storing kunnen klanten de rest van het formulier voor u invullen. U kunt de bedragen dan op een later moment afschrijven, waardoor de klant als het ware kan pinnen zonder gebruik te maken van de (mobiele) pinautomaat.

Hoe werkt het?

De SEPA Eenmalige Machtiging Pinnen kent een betaallimiet van €150, in de meeste gevallen voldoende om de bedragen toch af te kunnen rekenen. U mag het formulier alleen gebruiken op het moment dat er sprake is van een storing in de betaalapparatuur, de datacomverbinding of de achterliggende systemen die zorgen voor de verwerking van de betalingen. Het is van belang dat de klant het formulier volledig invult. Het PMP administratiekantoor zorgt na afloop voor de verwerking van de formulieren, waardoor u daar zelf geen omkijken naar heeft en u klanten toch een eenvoudige betaalmogelijkheid kunt bieden.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement