18 maart 2015

Rabobank gaat toch over op NFC-bankpas

Rabobank gaat toch over op NFC-bankpas

De Rabobank heeft besloten vanaf heden betaalpassen met een NFC-chip uit te gaan geven, om contactloos betalen mogelijk te maken. Eerder in 2014 gaf de bank nog aan dit slechts te overwegen (Lees voor meer informatie en artikel van Computerworld). De bank was op dat moment nog niet zeker van de toegevoegde waarde van een NFC-chip in een betaalpas en besloot bovendien de introductie van de nieuwe iPhone af te wachten. Tot op dat moment maakte de Rabobank vooral gebruik van een eigen applicatie om mobiel te betalen, wat net zo gemakkelijk zou moeten werken.

Rabo wallet op slechts twee Samsung toestellen

Rabobank wilde voorlopig inzetten op Rabo Wallet, een eigen applicatie voor smartphones. Eind vorig jaar was de app echter alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3, andere toestellen kunnen daar nog geen gebruik van maken. De Rabobank wilde op die manier een kleinschalige proef in de markt zetten, om na te gaan of het de moeite waard is om deze app verder te ontwikkelen. Rabobank sloeg daarmee bewust NFC over, al lijkt de bank daar nu dus op terug te komen, nu blijkt dat er toch betaalpassen met NFC-functionaliteiten beschikbaar komen.
Alle klanten van Rabobank die actief gebruik maken van de Chipknip of van Minitix krijgen automatisch een nieuwe betaalpas met NFC-capaciteiten, waarmee de bank hoopt te voorzien in een behoefte die er bij klanten van de bank wel degelijk speelt. Andere klanten van de bank zullen een nieuwe betaalpas ontvangen op het moment dat de oude niet meer geldig is. Op die manier wil de Rabobank de nieuwe betaalpassen geleidelijk in gaan voeren, te beginnen bij de klanten die daar waarschijnlijk het eerst gebruik van wensen te maken.NFC betaling

Rabo Wallet blijft ook beschikbaar

Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de Rabobank ook door wil gaan met Rabo Wallet, naast het contactloos betalen via de betaalpas (Lees meer informatie op een artikel van Security.nl). Onlangs heeft de Rabobank de laatste tests uitgevoerd, waardoor het systeem nu klaar is voor alle toestellen met een NFC-chip. De Rabobank wil op die manier gebruik blijven maken van een eigen systeem, wat het onder andere goed mogelijk maakt om de veiligheid te waarborgen en goed zicht te houden op het eigen marktaandeel binnen de betalingen.

Inhaalslag hard nodig

Rabobank is de laatste grootbank die overgaat tot de introductie van de NFC functionaliteit op de bankpas. In de praktijk blijkt de bankpas namelijk voor iedereen toegankelijk en het aantal contactloze betalingen groeit snel. Het lijkt erop dat betalingen via de mobiel vooralsnog omslachtig blijft. Uit praktisch oogpunt pak je makkelijker de bankpas in plaats van je telefoon te ontgrendelen, een app op te starten en vervolgens dan pas de betaling te verifiëren.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement