5 juli 2016

Pinnen versus contant betalen

Pinnen versus contant betalen

In de horeca vinden altijd betalingen plaats. Dit kan zowel contant als per pin. De afgelopen jaren zijn steeds meer gasten gaan betalen met hun pinpas. Zelfs het contactloos betalen is een manier die veel gezien wordt. Het aantal betalingen per pin is gestegen van 251 miljoen transacties, naar ongeveer 333 miljoen pinbetalingen in 2015. Een enorme stijging kunnen we wel zeggen. Het aantal contactloze betalen steeg zelfs nog meer, van 1,5 miljoen in 2014 naar ongeveer 23 miljoen contactloze betalingen in 2015. Steeds meer horeca ondernemers beschikken over een pinautomaat en aan de cijfers te zien is dat geen overbodige luxe.

Het streven

Enkele jaren geleden betaalde een klant in de horeca nog vooral contant, zo’n 84%. Dit is inmiddels verminderd naar 64% in 2014. Daarbij steeg het aantal pinbetalingen in de afgelopen jaren van 9% naar 23%. De horeca in Nederland zou er per 2018 naar willen streven dat de verdeling pinbetalingen versus contante betalingen op 60% om 40% zal uitkomen.

Pinautomaten in de horeca
Op dit moment hebben 4 van de 5 horeca ondernemers een pinautomaat, waarvan sommige meerderen. Hierbij zijn er wel verschillen per segment te noemen. Zo kan een klant in een restaurant eigenlijk altijd wel afrekenen met zijn of haar pinpas. Ook in het hotelwezen is dit eigenlijk een standaard aangeboden mogelijkheid. Alleen de drankverkopers lopen nog iets achter. In dit segment biedt zo’n 58% van de ondernemers de mogelijkheid tot pinnen aan. Hierdoor zakt het totaal gemiddelde dus wel iets.

pinnen horeca
Transactiekosten

Pinnen is de afgelopen jaren ook steeds goedkoper geworden voor ondernemers. Daarbij zijn de kosten voor het contant betalen juist gestegen. Een betaling per pin kende in 2009 een prijs van 33 cent, waar dit tegenwoordig 24 cent is geworden. Een betaling welke contant wordt voldaan kende een stijging van 30 cent naar 33 cent. Een verschil wat daadwerkelijk het overwegen waard is.

Wij bij Lubee zijn er zo op ingericht om pinautomaten te leveren aan bedrijven uit allerlei verschillende segmenten. Bent u na het lezen van dit bericht als horeca ondernemen dus gaan denken over een eventuele huur van een pinautomaat, bel ons dan gerust! Wij leggen u graag de mogelijkheden uit. Mocht u reeds in het bezit zijn van een pinautomaat maar ziet u eens of enkele keren per jaar een stijging in het aantal pinaanvragen (met het zomerse terras bijvoorbeeld) ook dan kunnen wij onze service aanbieden voor de korte termijn.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement