11 mei 2017

Pinnen van de toekomst: contactloze collecte en Bitcoins

Pinnen van de toekomst: contactloze collecte en Bitcoins

Pinnen is behoorlijk in beweging, ook al kennen we de techniek al tientallen jaren. Het pinnen van de toekomst krijgt steeds meer vorm en op totaal verschillende fronten. Afgelopen week kwamen bijvoorbeeld een contactloze collecte in een kerk in Delft aan het licht, net als een pinautomaat die het mogelijk maakt om Bitcoins te pinnen. Het zijn mooie toekomstbeelden, waar de pinautomaat op de Vrijmarkt ons onlangs ook al blijk van gaf.

Contactloze collecte in Delft

De Gereformeerde Kerk in Delft gaat met de tijd mee. De kerk besloot om een contactloze collecte te houden. Er is sprake van een kastje met een schermpje, waarop een tekst verschijnt die vraagt of iemand €1, €2 of €5 wil doneren. Vervolgens is het voldoende om de pinpas op het apparaat te houden, om contactloos af te rekenen. Volgens de kerk blijft de collecte op die manier wel een fysiek moment, zoals het hoort in een eredienst, maar kan het toch een stuk moderner dan voorheen.

Bitcoins pinnen in Eindhoven

Ook in Eindhoven kregen we een glimp van het pinnen van de toekomst, al was het op het totaal andere manier. Het is daar mogelijk om de crypto-valuta Bitcoin en Ethereum te kopen en te verkopen. Het gaat om een pinautomaat op de High Tech Campus in Eindhoven.

De pinautomaat wordt beheerd door Byelex en werkt op basis van de Blockchain-technologie. Het is op dit moment de vijfde Bitcoin-pinautomaat in Nederland, de anderen staan in Maastricht, Lelystad, Oudenbosch en Brunssum. Het is een druppel op de gloeiende plaat vergeleken bij het aantal mobiele pinautomaten en vaste pinautomaten in Nederland, maar wellicht dat dit in de toekomst nog verandert.

Pinautomaat huren

Zelf een pinautomaat huren? U kunt een mobiele pinautomaat huren om daar bijvoorbeeld op het terras of tijdens een evenement gebruik van te maken. De vaste pinautomaat die u kunt huren is onder andere goed geschikt voor winkels en andere vaste verkooppunten. We bieden u bij Lubee Pinverhuur de keuze uit de beide varianten, beiden voor een scherpe prijs te huur. Vragen over de pinautomaten en de mogelijkheden voor uw winkel, terras of evenement? Neem contact op voor meer informatie.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement