31 augustus 2017

Pinnen in het buitenland niet zo eenvoudig als in Nederland

Pinnen in het buitenland niet zo eenvoudig als in Nederland

Pinnen is een fluitje van een cent. Tenminste, in Nederland. Geld opnemen en afrekenen met pin is voor de meeste mensen geen probleem. Contactloos of nog op de ouderwetse manier met de pinpas in het apparaat. Aan de hand van een paar stappen is het afrekenen zo gebeurd.

In het buitenland blijkt pinnen vaak een stuk lastiger. Zowel geld opnemen als afrekenen werkt net even anders en dat leidt tot verwarring. Uit onderzoek van WeFlyCheap blijkt dat Nederlanders hier nog geregeld moeite mee hebben.

Savings, current of credit

Het grootste probleem zit ‘m in het geld opnemen. Geld pinnen in het buitenland werkt net even anders. Er bestaat daar de keuze uit geld opnemen van een savings account, current account of op basis van credit. Dit zijn, respectievelijk, de spaarrekening, de betaalrekening en de creditcard. In Nederland pinnen we standaard geld van de betaalrekening, waardoor we die keuze niet gewend zijn.

Pinautomaat contactloos betalen

Tip: pinnen in het buitenland? Kies dus voor het current (of checkings) account. Op die manier werkt het pinnen net zoals in Nederland.

Geld opnemen en pinnen in het buitenland

Geld opnemen en ook pinnen in het buitenland werkt soms net even anders. Zowel de mobiele pinautomaten als de vaste pinautomaten vragen bijvoorbeeld eerst om de goedkeuring van het bedrag en dan pas de pincode. Dat is in Nederland vaak precies andersom, waardoor veel mensen even in verwarring zijn.

Onze tip? Neem rustig de tijd om te pinnen en gebruik de stop- of correctie-knop als het niet helemaal goed lijkt te gaan. Stress ligt op de loer, waardoor het verstandig is om even rustig aan te doen tijdens het pinnen of geld opnemen in het buitenland.

Pinautomaat in Nederland huren

In Nederland gebruik maken van een pinautomaat? Die bovendien uiterst eenvoudig werkt, waardoor niemand daar stress door zal ervaren? U kunt bij Lubee een vaste of een mobiele pinautomaat huren. We zorgen er daarmee voor dat u altijd een pinapparaat tot uw beschikking heeft, bijvoorbeeld op het terras of tijdens een evenement.

Vragen over de pinautomaten? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement