25 juli 2017

Pinnen bij 197 parkeerautomaten in Breda: na de zomer kan het

Pinnen bij 197 parkeerautomaten in Breda: na de zomer kan het

Breda volgt diverse andere gemeenten, door parkeerautomaten geschikt te maken voor pinbetalingen. De ombouw tijdens de zomer moet ervoor gaan zorgen dat het voor parkeerders gemakkelijker wordt om hun betaling te doen voor de tijd die ze willen parkeren.

Parkeerders kunnen de parkeerkosten pinnen en dienen hun kenteken in te voeren. Het is daarom bovendien niet meer nodig om een kaartje achter de voorruit te leggen. Volgens de gemeente wordt betalen voor de parkeerplaats daarmee een stuk gebruiksvriendelijker.

Geen kaartje meer achter de voorruit

De tijd van het kaartje achter de voorruit ligt ver achter ons. Tenminste, dan vindt de gemeente Breda. Een woordvoerder laat weten dat het daarmee afgelopen moet zijn. De gemeente gaat gebruik maken van kentekenparkeren. Om ook het afrekenen een stuk gemakkelijker te maken wordt het mogelijk om te pinnen.

Er is op die manier sprake van vaste pinautomaten zoals die ook te huur zijn. Dat geldt uiteraard ook voor de mobiele pinautomaten. De gemeente Breda heeft ze in dit geval gekocht, zodat ze een aantal jaren mee kunnen.

Pinautomaat contactloos betalen

197 betaalautomaten geschikt maken voor pin

In totaal gaat het om 197 parkeerautomaten in de gemeente. Wat dat betreft is er sprake van een behoorlijke klus. Er is een paar maanden de tijd voor uitgetrokken. Op die manier moet het lukken om het pinbetalen na de zomer overal mogelijk te maken. In heel de stad is het dan niet meer nodig om te betalen met kleingeld. Bovendien kunnen alle kaartjes achter de voorruit verdwijnen. Dat betekent dat Breda een stuk parkeervriendelijker wordt. Of dat ook meer toeristen aan gaat trekken zullen we moeten afwachten.

Betaalgemak voor de parkeerder

Feit is in ieder geval wel dat het voor de parkeerder een stukje gemakkelijker wordt om de auto neer te zetten en daarvoor af te rekenen. Dat geldt uiteraard niet voor de parkeerders die al gebruik maken van een app op hun mobiele telefoon. Zij kunnen die gewoon blijven gebruiken. Bij hen lag er al geen kaartje achter de voorruit en hoefden ze geen kleingeld bij zich te hebben. Breda laat in ieder geval zien dat we nog verder vooruit kunnen op het gebied van gebruiksvriendelijk parkeren, zowel door middel van pinnen als op basis van het kenteken.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement