23 februari 2015

Pinautomaten verwerken meer pintransacties

Pinautomaten verwerken meer pintransacties

Nederlanders hebben in 2014 weer een nieuw pinrecord gevestigd. Pinautomaten hebben maar liefst 9,5% meer pintransacties verwerkt dan een jaar eerder.
De Nederlandse Betaalvereniging, waar Lubee Pinverhuur ook door is gecertificeerd, verwacht voor 2015 wederom een een sterke groei van het aantal elektronische betalingen. Zeker doordat het contactloos betalen nu echt van de grond komt zullen er op korte termijn ook veel extra kleine betalingen verwerkt gaan worden.

Een pinautomaat huren kan gelukkig eenvoudig, betrouwbaar en snel. Via de betrouwbare dienstverlening van Lubee Pinverhuur neemt u voor EUR 12,95 per dag natuurlijk geen risico!

Pinautomaten vestigen een record

Zoals gezegd, Nederland pint meer dan ooit. Dit zien we ook terug bij klanten van Lubee. Een winkel, evenement of beurs kan niet meer zonder pinautomaat. Ook steeds meer kleine bedragen worden door onze pinautomaten verwerkt.
In 2014 zijn er totaal 2,913 miljard pinbetalingen verwerkt. Dit is een groei van 9,5% ten opzichte van 2013. Er was net als voorgaande jaren een sterke groei in het aantal pinbetalingen tussen de EUR 0,01 en de EUR 10,-. In dit segment steeg het aantal pinbetalingen met 17,9% procent tot een totaal van 1 miljard. Dat is meer dan 37 procent van het totaal aantal pinbetalingen.

Pinbetalingen-in-de-bedragreeks

(bron: betaalvereniging.nl)

Zoals in een eerder nieuwsbericht vermeldt pinnen consumenten steeds vaker contactloos.

Sinds de introductie begin 2014 pinnen consumenten steeds vaker contactloos. Bijna 8,3 miljoen aankopen werden in 2014 contactloos gepind. Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen contactloze betaalpassen in omloop. Consumenten kunnen hiermee bij 56.000 betaalautomaten in Nederland (dat is 1 op de 6) contactloos pinnen.

Aantal-contactloze-betalingen

(bron: betaalvereniging.nl)

Eenvoudig een pinautomaat huren

Een pinautomaat huren is een absolute must geworden. Evenementen, beurzen en winkels kunnen niet meer zonder. Lubee Pinverhuur ontzorgt u. Met onze transparante dienstverlening helpen wij u aan een betrouwbaar, snel en professioneel pinapparaat. Al vanaf 12,95 per dag huurt u al een pinautomaat bij Lubee.

Goed nieuws: afname storingen betalingsverkeer

De banken en toeleveranciers werken voortdurend aan het verbeteren van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de Nederlandse banksystemen. Dit heeft voor het verrichten van pintransacties duidelijk geleid in een afname van het aantal storingen. In de periode 2011 – 2014 is het aantal betalingen gestegen van 2,3 naar bijna 3 miljard. In deze periode is het aantal storingen juist afgenomen. Waren er in 2011 nog 13 storingen, het afgelopen jaar slechts 2. Het doel van de faciliterende partijen is om de beschikbaarheid van het pinnetwerk (99,85%) in 2014 te vergroten naar 100%.

Storingen-pinnen-tussen-2011-en-2014png

(bron: betaalvereniging.nl)

 

De pinautomaten branche in ontwikkeling

De betaalmarkt is aan de nodige ontwikkelingen onderhevig. Zo is het retourpinnen geïntroduceerd. Ter illustratie; wanneer u een aankoop bij een winkel retourneert, kunt u met Retourpinnen het aankoopbedrag op de betaalrekening teruggestort krijgen. Er zijn nu enkele grote winkelketens gestart met deze mogelijkheid en in een kleine 2 maanden tijd is er al meer dan 50.000 keer geld terug gestort. Samen met de introductie van het contactloos betalingen zal het aantal betalingen in 2015 wederom toenemen.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement