3 maart 2014

Ondernemers gaan minder betalen voor creditcardbetalingen

Ondernemers gaan minder betalen voor creditcardbetalingen

Goed nieuws voor onze klanten.
Onder druk van de autoriteiten in Brussel en Nederland worden de tarieven voor de twee grootste creditcardmerken verlaagd.Van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dient Mastercard haar tarieven voor de kosten van het verwerken van creditcardbetalingen te verlagen.Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgelopen week bekendgemaakt. Daarop maakte de Europese Commissie woensdag bekend dat Visa een deel van de kosten van de kaart dient te verlagen.

creditcard betalingen

Beide nieuwsberichten komen niet uit de lucht vallen, er wordt al geruime tijd gesproken over de te hoge tarieven die ondernemers dienen af te dragen aan de grote creditcardgiganten. De ondernemers, zoals winkeliers en horeca-ondernemers, gaan direct profiteren van deze kostenreductie.Voor Mastercard gaat het om alle betalingen, zowel on- als offline. Zij bepalen voor 60 procent de kosten die winkeliers maken als een klant een creditkaart gebruikt.De interbancaire tarieven worden de komende 2 jaar in stappen verlaagd.

Het huidige tarief van 0,9 procent wordt per 1 juni verlaagd naar 0,7 procent. Per 1 januari 2015 gaat het tarief weer 0,2 procent naar beneden en per 1 januari 2016 wordt het tarief 0,3 procent.

Voor Visa worden de kosten beperkt tot maximaal 0,3 procent van de waarde van de transactie. Daarvan moet uiteindelijk ook de consument profiteren, hoopt Brussel. Nadere details van de verlaging zijn nog niet bekend. Het gaat in ieder geval om de afwikkelingsvergoeding voor grensoverschrijdende transacties in de meeste Europese landen, en die van binnenlandse betalingen in onder meer Nederland. De Europese commissie had onder meer grote moeite met de kosten die Visa berekent voor geldverkeer tussen de bank van de ondernemer en die van de consument.

Detailhandel Nederland blij
Detailhandel Nederland is verheugd met de tariefsverlaging en spreekt van een ,,morele overwinning” voor winkeliers en consumenten. Jarenlang mort Detailhandel Nederland al over de tarieven. Het besluit van de toezichthouders wordt dan ook toegejuicht door de organisatie. De verlaging is voor de Detailhandel slechts een eerste stap. Het gebruik van een creditcard is ook na de tariefsverlaging namelijk nog steeds veel duurder dan een pintransactie. ,,Bovendien bewijst dit ook dat winkeliers en consumenten in de afgelopen jaren te hoge kosten hebben gemaakt. Het zou MasterCard sieren als ze deze terugbetaalt”, zegt Ponjee.visa-mastercardDe Autoriteit Consument en Markt ziet geen aanleiding verder onderzoek te doen naar een mogelijke overtreding van de mededingingsregels, omdat de tarieven nu worden verlaagd. MasterCard laat weten dat de toezegging geen erkenning is dat ,,de interbancaire vergoedingen van het bedrijf Nederlandse of EU- mededingingsregels en/of andere wetten schenden.”

Gevolgen klanten Lubee Pinverhuur
Lubee draagt slechts zorg voor het functioneren van creditcard acceptatie op haar betaalautomaten. Lubee Pinverhuur verwerkt enkel Maestro en Vpay, in de volksmond de PIN betalingen. De verwerking van creditcards vindt plaats via intermediairs zoals Paysquare en EMS. De tarieven voor het accepteren van de creditcards worden rechtstreeks met deze verwerkende maatschappijen verrekend. Naar verwachting zullen onze klanten de verlagingen vanzelf terugzien in de eindafrekening met de verwerkende partijen.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement