21 april 2017

Kwart van pinbetalingen is contactloos: bent u er klaar voor

Kwart van pinbetalingen is contactloos: bent u er klaar voor

Eén op de vier pinbetalingen is contactloos, waarmee de technologie een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat heeft de brancheorganisatie Betaalvereniging Nederland bekendgemaakt. De betaalmethode werd pas 3 jaar geleden ingevoerd, waardoor er sprake is van een enorme groei in een relatief korte periode.
Inmiddels hebben alle consumenten samen meer dan een miljard keer contactloos betaald. Dat betekent onder andere dat klanten verwachten op die manier te kunnen afrekenen, bijvoorbeeld in de horeca en in winkels. Op 23 maart werd de miljardste contactloze pinbetaling gedaan bij bloemenkiosk Alice in Amsterdam. De kans is groot dat het aantal pinbetalingen waarbij de pas niet meer in het apparaat hoeft te worden gestoken alleen maar verder toe zal nemen.

Verwachtingen van de pinautomaat

Consumenten kunnen bedragen tot €25 zonder pincode afrekenen, door dit contactloos te doen. Daarvoor moet de betaalpas uiteraard geschikt zijn en ook de pinautomaat moet daarop voorbereid zijn. Hier ligt een uitdaging voor winkeliers en andere ondernemingen. Consumenten verwachten dat ze hun betaalpas boven het display of aan de zijkant van de terminal kunnen houden, op het moment dat de betaling gedaan moet worden. De enorme groei in een paar jaar tijd heeft ervoor gezorgd dat we ‘verwachten’ op die manier te kunnen afrekenen.
Tip: wat veel consumenten niet weten is dat ze ook bedragen boven de €25 contactloos kunnen afrekenen. De procedure is in dat geval hetzelfde, alleen moet er bij die bedragen wel een pincode worden ingevoerd. De consument kan de pas echter eerst opbergen, waardoor het risico op vergeten daarvan een stuk kleiner wordt.
Op het moment is twee derde van alle betaalterminals in Nederland geschikt om contactloos te betalen. Dat betekent dat er voor een derde van de winkeliers en ondernemers een kans ligt om gebruik te maken van de nieuwe techniek, die consumenten graag gebruiken om af te rekenen. De komende tijd zal het aantal Nederlanders met een betaalpas geschikt voor contactloos betalen alleen maar verder toenemen en ook internationaal wordt er hard aan de weg getimmerd.

Mobiele of vaste pinautomaat huren

Zowel de mobiele als de vaste pinautomaat is beschikbaar met de mogelijkheid om contactloos te laten betalen. U kunt online een mobiele pinautomaat huren of een vaste pinautomaat huren, waarmee wij ervoor zorgen dat u klanten de mogelijkheid kunt bieden om eenvoudig af te rekenen.
De contactloze betalingen zijn voor goed geschikt tijdens festivals en andere evenementen, waarbij het van belang is om consumenten zo snel mogelijk te laten afrekenen. De procedure bij contactloos is sneller dan de traditionele, zonder dat de veiligheid of het gebruiksgemak in het geding komt. Sterker nog, veel consumenten vinden het een stuk gemakkelijker en prettiger om contactloos af te rekenen, getuige de enorme groei van het aantal pinbetalingen op deze manier.

Vragen over onze pinautomaten of over contactloos betalen? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement