25 januari 2017

Half miljard contactloze betalingen

Half miljard contactloze betalingen

Het zal u zeker niet ontgaan zijn , maar contactloos betalen is hip. Deze mogelijkheid wordt de laatste tijd steeds meer gepromoot en dat is te zien op tv en in winkels. Steeds meer Nederlanders gebruiken de mogelijkheid om contactloos te betalen. Als we kijken naar vorig jaar, 2016, steeg het aantal contactloze betalingen met 10 procent per maand. Zo hebben de Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank metingen gedaan en werden er 65 miljoen contactloze betalingen gedaan in september vorig jaar. Dit betekend dat één van de vijf betalingen contactloos is geweest. Dat is sinds de promotie van deze mogelijkheid dus enorm veel!

Hoe zat dat ook alweer met contactloos betalen?

Onderstaand enkele spelregels omtrent contactloos betalen:
– Bedragen boven 25 euro moeten altijd worden betaald door middel van een pincode in te voeren. Bedragen hieronder kunnen zonder pincode uitgevoerd worden.
– De klant kan maar drie keer per dag achter elkaar contactloos (onder de 25 euro) betalen, voordat de pinpas en pincode weer moet worden ingevoerd.
– En daarbij tot een bedrag van 50 euro per dag (bij enkele banken). Twee betalingen van 25 euro maakt dus als 50 euro, waarna u wederom de pincode dient in te voeren.

Naaste de bovengenoemde spelregels kent het contactloos betalen ook beperkingen, namelijk:
– De pas dient niet verder dan 5 centimeter van de betaalautomaat gehouden te worden.
– De pas kan geen betaling maken wanneer u uw pas bijvoorbeeld in de portemonnee houdt, waarbij meerdere kaarten ingestoken zitten. Door de verschillende signalen in de passen (zoals een OV kaart bijvoorbeeld) raakt de verbinding verstoort.
– U dient uiteraard nog steeds zorgvuldig met uw pas om te gaan en deze veilig op te bergen na het betalen. Let er daarbij op, dat als u uw pincode weer dient in de voeren, dat u deze goed afschermt.

Contactloos-betalen-pinautomaat

Waar kan het allemaal?

Inmiddels kan je bij meer dan de helft van de verkooppunten in ons land contactloos betalen. Dit aantal blijft oplopen en er kan verwacht worden dat dit jaar (bijna) elk verkooppunt deze mogelijkheid wel zal aanbieden. Supermarkten en warenhuizen zijn dan ook druk bezig hun pinautomaten te laten vervangen door contactloze apparaten.

In parkeergarages wordt ook een toename in deze mogelijkheid gezien. Er komen steeds meer automaten met de contactloos betalen mogelijkheid. Er wordt zelfs gezien dat bij het uitrijden u uw pas voor het apparaat kan houden en zo weg kunt rijden. Ideaal natuurlijk!

Het lijkt erop dat contactloos betalen echt integreert in ons leven, dat we straks niet meer zonder kunnen en willen! Bij Lubee Pinverhuur zijn onze pinautomaten uiteraard ook geschikt voor deze mogelijkheid. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement