16 april 2019

Haal het meeste uit Koningsdag als ondernemer

Haal het meeste uit Koningsdag als ondernemer

Koningsdag staat alweer voor de deur. Op 27 april is het weer zover! Een feestelijke dag vol gezelligheid. Maar ook een mooie gelegenheid om als ondernemer je van je beste kant te laten zien. En extra inkomsten binnen te slepen. Als dat niet feestelijk is!

De dag van de vrijmarkt

Wie denkt aan Koningsdag, die denkt aan de vrijmarkt. Op deze bijzondere feestdag mag iedereen spullen verkopen zonder vergunning en zonder daar belasting over te betalen. Voor ondernemende burgers is dit een buitenkansje. Maar jij als echte ondernemer kan ook profiteren van Koningsdag. Heb je bijvoorbeeld een webshop? Dan is Koningsdag dé kans om je producten eens op een fysieke manier te verkopen en om een hele nieuwe groep klanten aan te trekken. Zo creëer je meer naamsbekendheid voor jouw onderneming en haal je extra opbrengsten binnen.

Een goede voorbereiding

Verkoop je normaal gesproken jouw producten in een webshop of in een winkel? Ga met Koningsdag dan eens de straat op om je producten op een hele directe manier aan de man te brengen. Daar is wel wat voorbereiding voor nodig. Zorg er uiteraard voor dat je genoeg producten hebt om te verkopen. Het liefst met een feestelijk oranje tintje! En houd ook het weer in de gaten, vooral als je etenswaren verkoopt. Misschien is het wel nodig om voor koeling te zorgen of juist beschutting van de regen.

Wat ga je verkopen?

Dan is natuurlijk de grote vraag: wat ga je op Koningsdag verkopen? Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat voor producten je normaal gesproken verkoopt. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dezelfde producten aan de kraam te verkopen die je normaal gesproken ook in de winkel verkoopt. Maar houd er wel rekening mee dat het publiek op Koningsdag vooral op zoek is naar goedkope en snelle koopjes. Ze hebben minder tijd om uitgebreid rond te struinen, zoals in een normale winkel het geval is. Je kan er dus ook voor kiezen om alleen producten te verkopen die je voor een klein prijsje weg kunt doen. Of verkoop promotiemateriaal, zoals flesjes water met het logo van je onderneming erop. Je kunt ook een leuke actie organiseren waarbij er wat te winnen valt. Bijvoorbeeld voorbijgangers laten raden hoeveel kleine voorwerpen er in een glazen pot zitten of iets dergelijks.

Maak het je klanten makkelijk

De meeste mensen die hun spullen uitstallen op een kleedje op Koningsdag, accepteren alleen contant geld. Toch betaalt de Nederlandse consument steeds vaker met de pinpas. Als je bij jouw kraam wél kunt pinnen, heb je meteen een streepje voor op je concurrenten. Hoe doe je dat? Gewoon een mobiele pinautomaat huren. Zo maak je het jouw klanten lekker makkelijk op Koningsdag en hoef je nooit een betaling te missen!

Vergeet dit niet!

Koningsdag lijkt een dag van vrijheid en blijheid. Toch zijn er ook op deze feestdag een aantal regels waar verkopers en ondernemers zich aan dienen te houden. Ga jij ook de markt op met jouw onderneming deze Koningsdag? Let dan op deze regels! Je hebt bijvoorbeeld een vergunning nodig als je alcohol wilt verkopen. Ook als je etenswaar wilt verkopen de koel gehouden moeten worden of die moeten worden verhit om gegeten te kunnen worden, heb je een vergunning nodig. Het verkopen van levende dieren of wapens is ook op Koningsdag niet toegestaan op straat. Daarnaast is het in de meeste gemeentes niet toegestaan om drank in glazen te schenken of flesjes te verkopen die van glas gemaakt zijn. Dit is in verband met de veiligheid. Om te weten hoe dit zit voor jouw gemeente, kun je het beste even kijken op de site van de gemeente in kwestie.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement