27 juni 2015

Grote voorliefde voor pinnen

Grote voorliefde voor pinnen

Er vinden op landelijk niveau nog altijd veel cash betalingen plaats, ondanks dat we volgens De Nederlandsche Bank (DNB) een duidelijke voorliefde hebben voor het pinnen. Dit lijkt onder andere te maken te hebben met een gebrek aan kennis over de mobiele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een mobiele pinautomaat huren, waarmee u ook op afgelegen locaties de mogelijkheid tot pinnen kunt bieden. Klanten of bezoekers hoeven geen cash geld meer mee te nemen, ze hebben voldoende aan een pinpas.

70% betaalt liever per pin

Uit onderzoek van DNB blijkt dat 70% van de Nederlanders een voorkeur heeft voor de pinpas, wanneer zij een keuze dienen te maken uit de verschillende betaalmogelijkheden. 7 op de 10 maakt liever gebruik van de pinpas, terwijl we nog altijd 53% van de betalingen contant afrekenen. Het gaat dan vooral om de kleinere bedragen, waarvoor we gemakkelijk even een briefje of een paar munten uit onze portemonnee pakken. Wanneer het aankomt op het gemak is de kans groot dat er binnenkort een verschuiving plaats zal vinden, wanneer meer mensen gewend raken aan het contactloos pinnen met de nieuwe betaalpassen.

40% van de betalingen per pin

Op dit moment vindt een kleine 40% van de betalingen plaats per pin, de rest rekenen we op een andere manier af. Dat betekent dat we onze pinpas al behoorlijk veel gebruiken, maar dat dit aan de andere kant nog niet overeenkomt met de voorkeur die we uitspreken. Het is aan zowel DNB als de banken om de populariteit van het pinnen verder uit te laten groeien. Lubee Pinverhuur draagt hier een steentje aan bij via bijvoorbeeld de verhuur van handige mobiele pinapparaten.

Verliefd op de pinpas

Volgens DNB overschatten we in veel van de gevallen het aantal aankopen dat we doen door gebruik te maken van onze pinpas. We doen dit minder vaak dan we zouden denken. Volgens DNB zijn we verliefd op de pinpas, maar laten we dat in de praktijk nog onvoldoende naar voren komen. We zijn nog getrouwd met het contante geld, de komende tijd zal daar mogelijk verandering in brengen wanneer blijkt dat het contactloos betalen een uitstekend alternatief kan vormen.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement