7 november 2016

Groei in contactloze betalingen

Groei in contactloze betalingen

Eerder spraken wij van Lubee er al over, maar contactloos betalen blijft als maar populairder worden.
Steeds meer Nederlanders weten gebruik te maken van de mogelijkheid op hun pinpas. Het aantal betalingen die contactloos gemaakt worden met pinpas of telefoon, stijgt in 2016 elke maand met gemiddeld 10 procent. Zo werden er in september van dit jaar 65 miljoen betalingen verricht middels de contactloos betalen mogelijkheid. Dat betekend dat er zo één van de vijf betalingen contactloos plaats vindt! Deze berekeningen werden gedaan door de Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

De consument maakte eerder vooral gebruik van contactloos betalen voor kleine bedragen. Nu valt het op dat er tegenwoordig ook steeds vaker van deze optie gebruik gemaakt wordt voor bedragen boven 25 euro. Hieronder noemen wij nogmaals de spelregels wat betreft een contactloze betaling.

Contactloos betalen
Er zijn enkele spelregels te noemen als het gaat om een contactloze betalingen, dit zijn de volgende:
– Bedragen boven 25 euro moeten altijd worden betaald door middel van een pincode in te voeren. Bedragen hieronder kunnen zonder pincode uitgevoerd worden.
– De klant kan maar drie keer per dag achter elkaar contactloos (onder de 25 euro) betalen, voordat de pinpas en pincode weer moet worden ingevoerd.
– En daarbij tot een bedrag van 50 euro per dag (bij enkele banken). Twee betalingen van 25 euro maakt dus als 50 euro, waarna u wederom de pincode dient in te voeren.

Naaste de bovengenoemde spelregels kent het contactloos betalen ook beperkingen, namelijk:
– De pas dient niet verder dan 5 centimeter van de betaalautomaat gehouden te worden.
– De pas kan geen betaling maken wanneer u uw pas bijvoorbeeld in de portemonnee houdt, waarbij meerdere kaarten ingestoken zitten. Door de verschillende signalen in de passen (zoals een OV kaart bijvoorbeeld) raakt de verbinding verstoort.
– U dient uiteraard nog steeds zorgvuldig met uw pas om te gaan en deze veilig op te bergen na het betalen. Let er daarbij op, dat als u uw pincode weer dient in de voeren, dat u deze goed afschermt.

Waar wordt er contactloos betaald

Meer dan de helft van de Nederlandse verkooppunten biedt de contactloos betalen mogelijkheid aan. Grote supermarkten en warenhuizen hebben hun pinapparatuur inmiddels vervangen voor nieuwe pinautomaten waarop dit mogelijk is.

Zo’n 45 procent van alle contactloze betalingen vindt plaats in de supermarkt. Maar ook kantines en foodtrucks maken hier steeds vaker gebruik van. Het is en blijft een snelle en eenvoudige manier van betalen!

Heeft u interesse in de mogelijkheid om uw klanten contactloos te laten betalen? Vraag dan vrijblijvend advies aan ons enthousiaste team. Zij zitten klaar om u te helpen deze mogelijkheid aan te bieden en kunnen u zelfs helpen hiermee op te vallen bij uw klanten, middels borden en stickers bijvoorbeeld.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement