19 juli 2015

Geld pinnen met een smartphone

Geld pinnen met een smartphone

De manier waarop we geld pinnen is sterk in ontwikkeling. We maken steeds meer gebruik van mobiele pinapparaten en ook het mobiel betalen via een smartphone begint van de grond te komen. We maken daarvoor bijvoorbeeld gebruik van de pinapparaten geschikt voor contactloos betalen, via een ingebouwde NFC-chip. In Amerika gaat de BMO Harris Bank bovendien van start met een proef om geld op te nemen via een smartphone, op basis van een app en een QR-code op de geldautomaat.

Geld uit de muur met een smartphone

Volgens de Amerikaanse bank, actief in Chicago, vormt het mobiel geld pinnen met een smartphone de volgende stap, nu we beginnen te wennen aan het mobiel betalen. In Nederland komen we dat nog weinig tegen, in Amerika is men daarmee al veel verder. Klanten van de bank krijgen binnenkort de mogelijkheid om door middel van hun smartphone geld op te nemen uit de muur. De methode zou sneller moeten werken dan die met de traditionele pinpas, waardoor onder andere rijen bij de geldautomaat tot het verleden moeten gaan behoren.

App en een QR-code

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe manier van geld pinnen dienen klanten een speciale app op de telefoon te installeren, deze zal beschikbaar worden gesteld voor zowel Android als iOS van Apple. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van een QR-code op de geldautomaten, die geldt als een soort bevestiging of beveiliging. In de app van de bank kunnen klanten aangeven hoeveel geld ze willen opnemen. Het moet op die manier mogelijk zijn om sneller geld op te nemen, zonder dat dit aan de andere kant de veiligheid in de weg zit.

Snellere transactie

BMO Harris Bank geeft aan dat het vooral de snelheid van het pinnen uit de muur is die ze hiermee omhoog willen brengen. Normaal gesproken duurt een transactie om geld op te nemen ongeveer 45 seconden, met de nieuwe methode valt dat terug te brengen tot slechts 15 seconden. In Nederland richten we ons voorlopig eerst op het mobiel betalen, via de pinapparaten met ene mogelijkheid tot contactloos afrekenen. Een smartphone met een NFC chip maakt het in theorie mogelijk om af te rekenen, waardoor we daar al geen reguliere pinpas meer voor nodig hebben op het moment dat we een (kleine) betaling willen doen.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement