21 oktober 2015

Forse stijging in contactloze betalingen

Forse stijging in contactloze pinbetalingen

Vorig jaar waren er op dit moment zo’n 47.000 pinautomaten geschikt voor contactloze betalingen, vandaag de dag zijn dat er al meer dan 107.000 stuks! Nederlanders ervaren dus op steeds meer plekken het gemak van deze manier van betalen en ook de vraag naar deze mogelijkheid blijft stijgen. In 2014 werd er 8,3 miljoen keer contactloos betaald, in de eerste helft van 2015 was dit aantal al ruim drie keer zoveel. Afgelopen maand nam het aantal contactloze betalingen met maar liefst 48 procent toe, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.
Er wordt verwacht dat dit de komende jaren alleen maar blijft stijgen.

Wat is contactloos betalen?

Door uw klant simpelweg zijn of haar betaalpas tegen de pinautomaat aan te laten houden, kan er een betaling worden verricht. Bedragen tot en met EUR 25,- kunnen worden afgerekend zonder pincode in te toetsen. Pas wanneer uw klant meer dan EUR 50,- aan kleine contactloze betalingen heeft gedaan, zal de pincode ingevoerd moeten worden. Een dergelijke betaling is gemiddeld ook nog eens 10 seconde sneller dan een normale pinbetaling. Eenvoudig én snel dus. Wel zo fijn om de doorloopsnelheid optimaal te houden!
Bijna 14 miljoen betaalmiddelen, bankpassen en mobiele telefoons, kan contactloos worden betaald. Een contactloze betaalpas is te herkennen aan het bijbehorende logo, de 4 boogjes.

De cijfers in Nederland

Steeds meer Nederlanders ontdekken het gemak van contactloos betalen. Wij zijn, van alles Eurolanden, het land waar het aantal transacties op deze contactloze manier het hardst groeit. Ook nemen steeds meer winkeliers pinapparatuur in gebruik waardoor contactloos betalen aan te bieden valt voor de klant. Ruim 94% van alle ondernemers is bekend met deze methode en zal wellicht de keuze hiervoor steeds vaker overwegen.

Nu zijn al meer dan de helft van de betaalpassen in Nederland geschikt om contactloos te kunnen betalen. Met bovengenoemde ontwikkelingen valt het niet meer weg te denken dat in de komende tijd elke betaalpas geschikt zal worden gemaakt voor deze manier van betalen. Binnenkort valt contactloos betalen dus niet meer weg te denken uit het straatbeeld!
Aantal-contactloze-pinautomaat-Lubee

Contactloze betaalmogelijkheid bij Lubee

Ook bij Lubee Pinverhuur kunt u een pinautomaat huren waarop contactloos betalen mogelijk is. Wees uw klant daarom van dienst om het betalen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er wordt geen extra handeling van u gevraagd, u laat uw klant simpelweg zijn of haar betaalpas tegen/op de pinautomaat houden en de betaling zal worden verricht zoals u gewend bent. Vraag bij de huur van een pinautomaat naar deze mogelijkheid en wij zijn u graag van dienst met de beste pinapparatuur op dit gebied!

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement