25 februari 2016

De Spelregels van het contactloos betalen

De spelregels van het contactloos betalen

De laatste tijd zien we het steeds vaker voorbij komen, het contactloos betalen begint nu toch echt door te breken. Het gemak en de snelheid van deze manier van betalen is een vooruitgang te noemen. Alleen meldt de consumenten bond dat banken niet altijd uitleg geven over deze mogelijkheid. Daarom vertellen wij u hieronder de mogelijkheden en maatregelen voor het contactloos betalen.

Met contactloos betalen betaald u dus zonder uw pas in te steken. Door simpelweg uw pas tegen de betaalautomaat te houden maakt deze verbinding en is uw betaling snel gemaakt.
Niet iedereen zal nog in het bezit zijn van een betaalpas welke geschikt is voor contactloos betalen. U herkent de contactloze betaalpassen aan het logo wat erop staat. Dit logo lijkt op een wifi logo, zoals u kunt zien op het plaatje.
Tevens is het zo dat ook niet alle betaalautomaten geschikt zijn voor contactloos betalen. Vaak weet de winkelier uiteraard of zijn of haar betaalautomaat contactloze betalingen accepteert en zal dit misschien zelfs wel prefereren.Contactloos-betalen-wobbler

Er zijn enkele spelregels te noemen als het gaat om een contactloze betalingen, dit zijn de volgende:
– Bedragen boven 25 euro moeten altijd worden betaald door middel van een pincode in te voeren. Bedragen hieronder kunnen zonder pincode uitgevoerd worden.
– De klant kan maar drie keer per dag achter elkaar contactloos (onder de 25 euro) betalen, voordat de pinpas en pincode weer moet worden ingevoerd.
– En daarbij tot een bedrag van 50 euro per dag (bij enkele banken). Twee betalingen van 25 euro maakt dus als 50 euro, waarna u wederom de pincode dient in te voeren.

Naaste de bovengenoemde spelregels kent het contactloos betalen ook beperkingen, namelijk:
– De pas dient niet verder dan 5 centimeter van de betaalautomaat gehouden te worden.
– De pas kan geen betaling maken wanneer u uw pas bijvoorbeeld in de portemonnee houdt, waarbij meerdere kaarten ingestoken zitten. Door de verschillende signalen in de passen (zoals een OV kaart bijvoorbeeld) raakt de verbinding verstoort.
– U dient uiteraard nog steeds zorgvuldig met uw pas om te gaan en deze veilig op te bergen na het betalen. Let er daarbij op, dat als u uw pincode weer dient in de voeren, dat u deze goed afschermt.

Denkt u er als winkelier, standhouder of evenementenorganisator over om uw klanten de mogelijkheid tot contactloos betalen te willen bieden, neemt u dan gerust contact op met ons. Wij kunnen betaalautomaten leveren die voorzien zijn van deze mogelijkheid.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement