4 januari 2015

Creditcard steeds populairder

Creditcard steeds populairder

Het aantal creditcardbetalingen in Nederland blijft stijgen. Ook bij Lubee Pinverhuur zien we een toenemende vraag van klanten die de consument graag de mogelijkheid biedt om met de creditcard te betalen.
Ondanks dat zo’n 60% van de Nederlanders een creditcard bezit blijft het aantal creditcardbetalingen in Nederland, zo’n 40 miljoen betalingen, naar verhouding weinig. ING-creditcard
In 2013 werd namelijk ruim 2,6 miljard keer met de bankpas betaald. Onze vertrouwde bankpas is voor de Nederlandse consument en ondernemer nog altijd het goedkoopste betaalsysteem.
Toch zijn er, zeker voor de consument, veel voordelen om het gebruik te maken van een creditcard.

Voordelen voor de consument

Een creditcard kan wereldwijd worden gebruikt en elke aankoop is bij de meeste creditcards standaard gedekt met een aankoopverzekering.
De aankopen hoeven pas maandelijks achteraf te worden betaald. Zolang de rekening binnen de betalingstermijn is voldaan is er geen extra rente verschuldigd.
Wilt u later betalen dan is dat geen probleem. Wel wordt er rente over de openstaande rekening berekend.
De Mastercard creditcard is de meest gebruikte creditcard in Nederland, gevolgd door VISA.creditcard
De kosten om creditcards als ondernemer te accepteren zijn per 1 januari weer gedaald. Dankzij de EU dalen vanaf 1 januari 2016 de kosten verder. De kosten zijn wel nog steeds hoger dan het accepteren van pinbetalingen. Voor pinbetalingen wordt namelijk een vast tarief per transactie berekend.

Online betalingen
Zoals u wellicht weet wordt er steeds meer online gewinkeld. Veelal worden de betalingen afgerekend met iDeal. Het betalen met creditcard of acceptgiro is minder populair. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.735 Nederlanders door Panelwizard in opdracht van International Card Services. Zeker 93 procent betaald geregeld bij een webwinkel met iDeal. Daarvan zijn 38 procent online aankopen met een creditcard betaald en 28 procent minimaal een keer gekozen voor een acceptgirokaart. Het betalen met de creditcard kan een groot voordeel bieden. Let wel op bij de wat kleinere en minder bekende webwinkel: als u iets online koopt en uw bestelling laat op zich wachten, dan kunt u de betaling annuleren.

Dat iDeal zoveel wordt gebruikt is ook niet verwonderlijk. Het systeem is eenvoudig in gebruik en heeft lage transactiekosten. De betaling is direct definitief. Een groot voordelen voor de ondernemer aangezien het transactiebedrag niet kan worden teruggedraaid.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement