17 februari 2015

Contactloos pinnen: NL is koploper

Contactloos pinnen: NL is koploper

Het aantal contactloze betalingen groeit het snelste van de deelnemende landen in Europa. Dit heeft Mastercard, een van de grootste partijen rondom het contactloos pinnen, recent gecommuniceerd in een persbericht.

In december hebben Nederlanders al meer dan 1,5 miljoen keer een contactloze betaling op een pinautomaat uitgevoerd. Een stijging van 125% ten opzichte van november.
Op jaarbasis is het aantal contactloze betalignen is groegroeid met 174 % procent. Bestaande pinners zijn 20% meer gaan betalen via de contactloze betaling.
Naar verhouding met de reguliere pintransacties valt het aantal contactloze betalingen nog niet zo op, in Tsjechie daar en tegen wordt al meer dan 50 procent van de betaalpas transacties contactloos verricht. In Tsjechië is 52 procent van de MasterCard betalingen contactloos, in Polen 33 procent, in Hongarije 18 procent en in Slowakije 17 procent. De klanttevredenheid ligt boven de 90 procent.
Over de hele wereld gezien kan er op meer dan 3 miljoen plaatsen contactloos worden betaald. Dat is 55% procent meer dan een jeer geleden. In Engeland zijn de uitgaves zelfs meer dan verdrievoudigd.
De contactloze mastcard/maestro variant is beschikbaar in 68 landen waarvan 38 Europese landen.Meer dan 10 miljoen Nederlanders beschikken inmiddels over de mogelijkheid om contactloze betalingen uit te voeren.

In omringende landen  meer dan 5 miljoen betaalpassen uitgerust met het contactloze pinnen.

Volgens ING Nederland heeft inmiddels 80% van haar klanten een betaalpas welke geschikt is voor contactloze betalingen. De bank heeft inmiddels 5 miljoen contactloze betalingen van haar eigen bankpassen verwerkt.

In april 2014 is ING gestart met het uitleveren van de nieuwe betaalpassen en inmiddels zijn er 6,5 miljoen contactloze betaalpassen uitgegeven. Inmiddels kunnen meer dan 60.000 pinautomaten kunnen deze transacties verwerken, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Pinnen zonder code niet mogelijk
Een contactloze betaling kan worden verricht voor maximaal EUR 25,-. Voor de veiligheid kun je niet meer dan EUR 50,- achter elkaar betalen zonder de pincode in te toetsen. Kom je boven de 50,- uit dan vraagt de terminal automatisch om alsnog de pincode in te voeren.

Manier van betalen Prijs Opgeteld Pincode nodig?
Contactloos € 4 € 4 Nee
Contactloos € 20 € 24 Nee
Contactloos € 15 € 39 Nee
Contactloos € 12 € 51 Ja
Contactloos € 25 € 25 Nee

Bij de vierde betaling passeer je het bedrag van EUR 50,-. Daar dient dan voor het eerst de pincode ingetoetst te worden. Telkens wanneer de pincode wordt ingetoetst begint de ‘telling’ opnieuw. Dat is ook het geval wanneer er een betaling met pincode tussendoor wordt gedaan of er geld uit de muur wordt gepind bij een reguliere pinautomaat.

Stimulatie grote evenementen

Bezoekers van het 42ste ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam kunnen deze week volledig contactloos betalen. Toeleverancier CCV heeft alle betaalterminals vervangen voor contactloos geschikte betaalterminals.

CCV heeft samen met sponsor ABN AMRO alle extra verkooppunten uitgerust met een contactloze pinautomaat.
CFO Kitty van Dongen Ahoy Rotterdam: “Deze manier van betalen is ontzettend handig bij grote evenementen. Op dit moment wordt deze betaalmethode al toegepast bij het inrijden van parkerende bezoekers en in alle horecalocaties. Dit levert een snellere doorstroming op en verkort de wachttijd voor bezoekers. Op basis van de pilot tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament kunnen we onze plannen voor een permanente contactloze betaalinfrastructuur verder gaan vormgeven.”

Bij ABN zelf verdubbelde het aantal contactloze betalingen het afgelopen kwartaal in vergelijking met een kwartaal eerder.

Karin Kersten, hoofd transaction banking bij ABN AMRO: “Het biedt betaalgemak en het gaat sneller. In vergelijking met cash betalingen is de tijdswinst zo’n 16 seconden per betaling en ten opzichte van een reguliere pinbetaling is de tijdswinst 7 seconden.”

 

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement