17 december 2015

Contactloos betalen onder de aandacht

Contactloos betalen onder de aandacht

Contactloos betalen raakt bij steeds meer mensen bekend. Waar we enkele maanden geleden voorzichtig aan meer over dit onderwerp begonnen te melden, lijkt het nu wel een nieuwe hype, inclusief reclame op televisie, te worden. Niet zo gek dat ongeveer de helft van de Nederlandse betaalpassen tegenwoordig te gebruiken is voor deze methoden en ABN AMRO gaat vanaf deze maand al haar betaalpassen uitrusten met deze mogelijkheid.

Naast het gereed maken van de pinpassen in ons land, beschikt Nederland ook al over de infrastructuur waarover de betalingen verlopen. Zo kunnen wij deze nieuwe manier van betalen eigenlijk direct uitrollen en zijn we koploper op dit gebied.

Wat maakt een pas geschikt?
Een pas is pas geschikt om contactloze betalingen te verrichten als deze een nfc chip heeft. In Nederland is dit nu mogelijk via een nfc chip in een betaalpas of via de smartphone. Bij de laatste optie maak je dus eigenlijk van je telefoon een betaalpas. De transactie verwerking blijft voor beide opties echter hetzelfde. Zodra de pas of telefoon tegen de pinautomaat gehouden wordt zal het pasnummer verstuurd worden. Door middel van een switch wordt er gekeken bij welke bank het nummer hoort en of de betaling door kan gaan. Dit allemaal razend snel.contactloospinnen-pinnenzakelijk

Hoe zit het met de veiligheid?
Volgens Mastercard Nederland is contactloos betalen veilig te noemen. Tot op de dag van vandaag zijn er ook nog geen gevallen van fraude gemeld door deze manier van betalen. Je betaald immers niet meer dan 25 euro per betaling en na een totaal van 50 euro per dag moet je je pincode invoeren. Door deze relatief kleine bedragen valt er voor criminelen weinig te halen.

Wat brengt de toekomst?
Eens waren de acceptgiro’s niet weg te denken in de Nederlandse huishoudens. Deze zijn de afgelopen jaren flink aan het verdwijnen door het internet. Hetzelfde is de verwachting voor het contactloos betalen. Kleine bedragen zullen in de toekomst, naar alle waarschijnlijkheid, niet meer contant worden betaald. Het contactloos betalen speelt hierop in en maakt het nog eenvoudiger!

De kosten voor het doen van betalen zijn gemiddeld 25 eurocent als het gaat om een contante betaling. Een betaling op de pinautomaat bedraagt 19 eurocent en een contactloze betaling 15 eurocent (berekend als kosten voor tijd). Het valt dus te zeggen dat de gemakkelijke handeling geld bespaard. Ook wat betreft tijd houden we eind van het jaar een beetje over. Gemiddeld gezien zal een persoon per jaar 30 minuten overhouden als hij of zij contactloze betalingen zou doen! Toch een leuk feitje.

 

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement