25 november 2013

Contactloos betalen start in 2014

Contactloos betalen start in 2014

De Rabobank en ING starten volgend jaar met het contactloos betalen in heel Nederland. Contactloos betalen houdt in dat u betaald met een betaalpas of smartphone welke is voorzien van een ‘NFC’ chip.

Wanneer de pas of telefoon bij de pinautomaat wordt gehouden kan zonder het intoetsen van een code snel en veilig een betaling worden verricht.

Pinautomaat huren met contactloze betalingen

Een pinautomaat huren om contactloze betalingen te accepteren? Mogelijkerwijs wordt dit volgend jaar al werkelijkheid. Het is afwachten wanneer het contactloos betalen landelijk uitgerold gaat worden.
Naar verwachting kunt u dan ook in 2014 via Lubee een pinautomaat huren om contactloze betalingen te accepteren.

Verlenging proef mobiel betalen leiden

De proef met het mobiel betalen in Leiden is een groot succes en wordt officieel verlengd tot einde dit jaar. Naar verwachting zal de proef ‘geruisloos’ worden omgezet in een blijvende dienstverlening. Vanaf september zijn er al meer dan 15.000 contactloze betalingen verricht.
De banken, ABN, Rabobank en ING willen met de verlenging van de proef graag kijken hoe de drukke decembermaand verloopt.

De proef startte op 2 september en is geschikt voor het betalen van bedragen tot 25 euro.
Tijdens de proefperiode is het aantal deelnemende bedrijven uitgebreid van 150 naar 250.

Klanten van ING kunnen kiezen uit beide betaalmogelijkheden: De contactloze betaalkaart of betalen via de smartphone.
Rabobank kiest enkel voor de betaling via de smartphone. De Rabobank motiveert dat veel mensen tegenwoordig al met de telefoon in hun handen staan en dan zou de kaart uit de portemonnee halen een extra handeling zijn.Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat er nog slechts een klein aantal telefoons zijn uitgerust met NFC. De populaire modellen van Apple, de Iphone is hier bijvoorbeeld nog niet voor geschikt.

Ook ABN Amro neemt deel aan de proef in Leiden. Volgens de woordvoerster van ABN wordt het besluit rondom contactloos betalen pas na afloop genomen.

ING voorop

Naar verwachting heeft ING eind dit jaar al 3 miljoen betaalpassen die geschikt zijn voor het contactloos betalen in omloop. In 2014 zal ING meer dan de helft van de 8,4 miljoen passen gratis hebben vervangen door de nieuwe geschikte passen. De bank gaat haar klanten in het eerste kwartaal informeren over de nieuwe dienstverlening. Het is ook nog niet bekend wanneer de passen geactiveerd worden voor gebruik. Klanten die bezwaar hebben tegen contactloos betalen kunnen dat bij de bank aangeven.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement