10 augustus 2017

China geeft het goede voorbeeld: betalen met de smartphone

China geeft het goede voorbeeld: betalen met de smartphone

Het land met het meeste inwoners op aarde loopt voorop op het gebied van modern betalen. Ver voorop ten opzichte van Nederland zelfs. Hier kondigde ABN AMRO onlangs aan met een speciale betaalring op de markt te komen en gebruiken enkele klanten van ING hun smartphone om af te rekenen.

Het gaat om zeer kleine aantallen, wat dat betreft begint het contactloos betalen met de pinpas nu pas een beetje door te dringen. En dat terwijl de pinautomaten er over het algemeen al prima op zijn uitgerust.

Zelfs bij de straatmuzikant

In stedelijk China gaat dat anders. In de verschillende steden is het nog hoogst ongebruikelijk om analoog af te rekenen, met briefjes en muntjes. Sterker nog, de meeste mensen hebben niet eens meer een portemonnee bij de hand of laten die in ieder geval in hun zak zitten. Ze betalen met hun smartphone.

Dat is ook eenvoudig, aangezien bijna alle winkels en restaurants het mogelijk maken om via de smartphone af te rekenen. Zelfs de straatmuzikanten maken het mogelijk om via de smartphone af te rekenen. Het geeft goed aan dat we hier nog een lange weg te gaan hebben.

Pinnen via een QR-code

Overigens maken de straatmuzikanten geen gebruik van een vaste of een mobiele pinautomaat, waarmee het mogelijk zou worden om met een smartphone af te rekenen. In plaats daarvan gebruiken ze een QR-code. Door die code te scannen is het mogelijk om te betalen. De camera op de smartphone herkent de code. Die zorgt vervolgens voor de betaling. Er komt geen kleingeld meer aan te pas. Wel zo veilig voor de straatmuzikant en gemakkelijk voor de gulle gever.

Mobiele of vaste pinautomaat voor smartphones

Zelf ervaren hoe gemakkelijk het is om het contante geld in de ban te doen? We hebben bij Lubee pinautomaten te huur, zowel mobiel als vast. Gebruik de automaten op het terras, tijdens een festival of gewoon in de winkel om in ieder geval het contactloos pinnen mogelijk te maken. Zodra de banken of andere fabrikanten het betalen met de smartphone populair maken staat u dan vooraan. Zowel de mobiele als de vaste pinautomaten die u kunt huren zijn namelijk geschikt om contactloze betalingen te ontvangen en verwerken.

pinautomaat contactloos lubee

 

 

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement