18 september 2014

Budgetteren met pinpas vraagt om technologische innovatie

pinnen technologieinnovatieBudgetteren met pinpas vraagt om technologische innovatie

Pinbetalingen bieden de grootste mate van betalingsveiligheid, zowel voor consumenten als winkeliers. De kassa blijft leeg, terwijl de consument toch een aankoop af kan rekenen. Dit maakt het minder interessant een winkel te overvallen of een poging tot fraude te ondernemen, waardoor pinnen een belangrijk voordeel biedt ten opzichte van een contante betaling. Met het oog op budgetteren levert de contante betaling de consument echter meer toegevoegde waarde op. Een technologische innovatie moet het mogelijk maken om gemakkelijker te budgetteren, in combinatie met het gebruik van de pinpas.

Inzicht dankzij contante betaling

Met name consumenten die tot de kwetsbare groepen behoren op het financiële vlak maken over het algemeen graag gebruik van contante betalingen. Iedere euro gaat letterlijk door de eigen handen, waardoor het goed mogelijk is om het overzicht te bewaren en er duidelijkheid ontstaat over te uitgaven. Een pinbetaling voelt meer abstract en leidt daarom tot onvoldoende remming voor een volgende aankoop. Consumenten die moeite hebben met het budgetteren van hun uitgaven grijpen daarom liever naar contant geld dan naar de pinpas, terwijl het pinnen uiteindelijk de meest veilige betaaloptie vormt.

Veilige pinbetaling

De huidige mogelijkheden om te budgetteren via internetbankieren of een bankpas lijken onvoldoende toereikend, om consumenten hier daadwerkelijk mee van dienst te zijn. Consumenten kunnen een saldo-app gebruiken om hun saldo direct te checken na een pinbetaling, maar dit lijkt nog altijd niet op te wegen tegen het gemak van een contante betaling. Het lijkt daarom van belang om consumenten niet zomaar te wijzen op de hogere veiligheid van een pintbetaling, maar hen te verleiden tot het doen van elektronische betalingen door het budgetteren gemakkelijker te maken. Dit kan onder andere door middel van technologische innovatie, door bijvoorbeeld direct na een betaling aan te geven welk tegoed er nog beschikbaar is.

Technologische innovatie

Momenteel hebben veel klanten via internetbankieren de mogelijkheid om budgetten in te stellen voor bepaalde categorieën van uitgaven, zoals de boodschappen, kleding of extraatjes. Zodra het technologisch mogelijk is om direct na een pinbetaling aan te geven welk budget er nog beschikbaar is, zouden meer consumenten voor een pinbetaling kunnen kiezen, zonder het overzicht kwijt te raken. Het wordt op die manier duidelijker welk bedrag een consument spendeert. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer veilig betalingsverkeer, zonder dat dit ertoe hoeft te leiden dat consumenten de grip op hun betalingen kwijtraken, of ze dit gevoel ervaren.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement