6 juli 2017

ABN smartring en ING smartphones: Lubee is er klaar voor

ABN smartring en ING smartphones: Lubee is er klaar voor

ABN AMRO lijkt de achtervolging op ING te hebben ingezet, als het gaat om innovatieve betaalmethoden. ING loopt voorop qua mogelijkheden met smartphones. ABN presenteerde plannen voor een ‘slimme ring’. Klanten die de Kerv-ring kopen kunnen daarmee contactloze betalingen doen.

Het lijkt aan te geven dat de banken het hart van de innovatieve gebruiker proberen te winnen. Rabobank is in dit rijtje de opvallende afwezige. ING en ABN lijken de strijd aan te willen met moderne technieken. Wie de strijd uiteindelijk ook wint, de betaalautomaten van Lubee zijn er in ieder geval klaar voor.

Betalen met een ring of met de smartphone

Een ring, onze smartphone: we kunnen allerlei apparaten gebruiken om af te rekenen. Contactloos, gewoon door het apparaat in de buurt van de pinautomaat te houden. Via een RFID-chip wordt er contactloos contact gemaakt. Dit maakt het mogelijk om een bedrag over te schrijven, eventueel in combinatie met een pincode. Banken zouden daar in principe alle mogelijke voorwerpen voor kunnen gebruiken.

ING kiest voor de smartphone, omdat we die altijd bij ons hebben. We moeten die echter nog wel uit onze zak halen om af te rekenen. ABN lijkt het nu over een andere boeg te willen gooien met de ring. Die zit gewoon om onze vingers, waardoor we er meteen mee kunnen betalen. Op die manier moet het nog gemakkelijker worden om af te rekenen.

Overigens zullen we nog wel even geduld moeten hebben. Naar verwachting zal de ring van ABN pas aan het eind van dit jaar beschikbaar zijn. Tot die tijd loopt ING wat dat betreft hoe dan ook nog voorop. Wellicht dat zelfs de Rabobank de tijd nog vindt om tussendoor met een interessante toevoeging te komen.

pinautomaat contactloos lubee

Mobiele of vaste pinautomaat met contactloze betalingen

Wat de uitkomst van de onderlinge strijd ook wordt: Lubee is er klaar voor. Zowel de mobiele pinautomaat als de vaste pinautomaat accepteren contactloze betalingen. U kunt de beide apparaten huren om daar tijdelijk gebruik van te maken. Klanten kunnen met hun smartphone, een ring of ieder ander voorwerp afrekenen. We volgen de ontwikkelingen op de voet, want we zijn benieuwd hoe de toekomst van betalen eruit zal zien. Of het de ring of onze smartphone wordt zullen we moeten afwachten.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement