29 november 2018

Kerstdrukte: 4 tips om je erop voor te bereiden

Vier tips om je voor te bereiden op de kerstdrukte

Bereid je nu alvast voor op de kerstdrukte

Bereid je nu alvast voor op de kerstdrukte

Voor velen is het de mooiste tijd van het jaar. Of je er nu van houdt of niet: de kerstdagen zijn voor veel ondernemers in ieder geval één van de drukste momenten. Dat levert veel mooie kansen op, maar helaas ook veel stress. Gelukkig is veel van deze spanning tijdens de kerstdrukte te voorkomen. Wij hebben voor jou een vier tips op een rijtje gezet waarmee je met jouw onderneming succesvol en stressvrij de kerstdrukte overleeft.

1. Begin nu alvast met voorbereiden

De kerstliedjes zijn alweer te horen op de radio en in vele winkels zijn al versieringen te zien. Hoewel het nog ruim een maand duurt voordat het daadwerkelijk kerstmis is, is het verstandig om nu alvast te beginnen met de voorbereidingen. Voor je het weet is het namelijk zover en dan wil je niet op het laatste moment alles moeten doen. Ga er goed voor zitten en maak een planning. Wat is er allemaal nodig om de kerstdrukte soepel te laten verlopen? Wat moet er worden ingekocht? Moet er extra personeel worden ingehuurd? Ga je een pinautomaat huren? Door nu alvast over deze zaken na te denken, bespaar je jezelf een hoop stress als de kerstdagen eenmaal zijn aangebroken!

2. Breng je klanten in de feeststemming

Kerst is een tijd van gezelligheid en warmte. Tenminste, dat is de bedoeling. Echter, in de kou in een eindeloos lange rij staan komt de stemming van je klanten vaak niet ten goede. Zorg voor een leuk extraatje voor je klanten tijdens de kerst. Denk hierbij aan een leuke winactie of wat lekkers bij de kassa om uit te delen. Vergeet ook niet om je winkel, restaurant of kraam sfeervol te versieren met mooie kerstdecoraties. Het afspelen van vrolijke kerstliedjes helpt ook om te feeststemming te verhogen. Merry Christmas!

3. Vergeet je medewerkers niet!

Je klanten zijn belangrijk, maar je team van medewerkers natuurlijk ook! Kerst is een uitgelezen kans om ook hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun onvermoeibare inzet en harde werk van het afgelopen jaar. Maak je medewerkers blij met een persoonlijk cadeau, een handgeschreven kerstkaart of een gezellige kerstborrel. Blije medewerkers doen hun werk beter en helpen je klanten met een glimlach. Vergeet ze dus niet!

4. Makkelijk betalen, graag!

De kerstdagen zijn aangebroken en je hebt aan alles gedacht. De versiering ziet er prachtig uit, er klinkt sfeervolle kerstmuziek uit de speaker, kortom iedereen is in de feeststemming. Maar een lange rij waar maar geen einde lijkt te komen: dat kan een flinke domper zijn op al die gezelligheid! Tijdig een mobiele pinautomaat huren is geen overbodige luxe. Je klanten kunnen kleine betalingen binnen enkele seconden voltooien. Dat betekent meer klanten helpen per minuut, dus meer inkomsten. En daarnaast zorgt deze snelle manier van afrekenen ook voor minder in de rij staan, dus grotere tevredenheid onder je klanten. En dat willen we toch allemaal tijdens de kerst? Maak er een vrolijke en succesvolle kerstperiode van!

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement