10 januari 2019

4 Goede voornemens voor ondernemers

4 Goede voornemens voor ondernemers

Goede voornemens voor ondernemers

Goede voornemens voor ondernemers

Het is weer januari en dat betekent voor veel mensen dat er ook weer enthousiast goede voornemens worden gemaakt. Goede voornemens kunnen je helpen om er een succesvol jaar van te maken. En dat geldt natuurlijk ook voor ondernemers. We hebben een aantal goede voornemens op een rijtje gezet die jou als ondernemer zullen helpen om van 2019 je meest succesvolle jaar tot nu toe te maken!

Voornemen 1: Vergroot je aanwezigheid op social media


Het is geen groot geheim dat het tegenwoordig allemaal gebeurt op social media. Een beetje ondernemer is anno 2019 dan ook actief op meerdere social media platforms. Denk hierbij aan een facebookpagina voor je onderneming, maar bijvoorbeeld ook aan twitter, Instagram, LinkedIn of YouTube. Misschien is jouw onderneming al aanwezig op social media, maar gebeurt er op dit moment niet echt veel. Zorg dat je in het nieuwe jaar al je sociale kanalen netjes bijhoudt en regelmatig iets van je laat horen. Dat kost inderdaad wel wat werk, maar het zal de bekendheid van jouw merk zeker goed doen.

Voornemen 2: Blijf jezelf ontwikkelen

Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd. Ieder jaar weer maakt jouw vakgebied nieuwe ontwikkelingen mee. Zorg dat je jezelf goed op de hoogte houdt van wat er momenteel speelt binnen jouw doelgroep. Maar ontwikkel jezelf ook door cursussen te volgen op bijvoorbeeld het gebied van marketing, leiderschap of IT. Lees de relevante literatuur in jouw vakgebied en volg het nieuws dat met jouw onderneming te maken heeft. Zo kan jouw onderneming steeds weer inspelen op de nieuwste trends en de nieuwe behoeften van jouw klanten en blijf je actueel.

Voornemen 3: Houd je klanten te vriend

Hoe gaat het oude spreekwoord ook alweer: “De klant is koning”. Daarom wil je het jouw klanten zo makkelijk mogelijk maken in het nieuwe jaar. Want blije klanten zijn klanten die vaak terug zullen komen en over jouw onderneming zullen vertellen aan hun vrienden en familie. Lever je product of dienst dus altijd met een glimlach en organiseer regelmatig kortingen en andere acties voor je trouwe klanten. Hoe kun je het je klanten nog meer makkelijk maken? Door een mobiele pinautomaat te huren bijvoorbeeld. Geef jouw klanten de optie om gewoon met hun pinpas te kunnen betalen. Dat is voor iedereen wel zo makkelijk.

Voornemen 4: Vind een balans tussen je werk en privéleven


Ondernemers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, ondernemend. Ze zijn hardwerkend en ambitieus. Mooie eigenschappen, want ze brengen je verder en leveren je succesresultaten op. Maar die gedrevenheid kan, als je niet uitkijkt, ook een valkuil worden. Te hard werken en te lange dagen maken kan leiden tot stress, vermoeidheid, minder plezier in je werk en uiteindelijk zelfs een burn-out. Vergeet daarom niet dat er naast je onderneming nog andere onderdelen van je leven zijn. Maak bewust tijd voor jezelf en tijd voor je vrienden en familie. Maak tijd om te sporten en te ontspannen. Hierdoor zal je alleen maar productiever worden, wat uiteindelijk ook weer goed is voor je onderneming.

Zekerheid in betalingen.
Informeer en bestel.

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement